fredag 28 augusti 2009

Fredag och ytterligare två tuffa dagar har passerat

Börjar med en komplimang
Anonym sa...
Du är den störste kämpe jag vet. Önskar att jag kunde göra något för dej.Kramis M

Det behövs ibland =o)

Ja då va det fredag em-kväll. Igår var verkligen ingen rolig dag. Vaknade tidigt och tog min medicin för vi skulle iväg med Yoda till vetrinären. Men kroppen är svårstartad på morgonen ändå, trots kramplösande och smärtstillande, tog en lång varm dusch men hjälpte inte. Kände dessutom en väldigt hjärtklappning inför besöket hos vetrinären. Jag hade frossa och hjärtat pumpade på i 200 kändes det som. Säga vad man vill, men jag tror på ett sjätte sinne och det visade sig vara rätt. Det var något fel, vi var in med Yoda i slutet på Juni för han hade små ruvor i mungiporna och en hemsk andedräkt. När vi stod hos vetrinären sa han det värst tänkbara det kunde vara och jag fick sätta mig ner, jag kände ångesten komma som värsta orkanen i bröstet och det var bara att hem o lägga sig, det gick inte att vandra runt i Landskrona o vänta på att han skulle bli klar. Jag var ju skräckslagen då, men som tur var visade det sig att det "bara" var inflammation i två tandrötter så hans båda tänder längst bak i underkäken drogs ut. Så det var antibiotika och smärtstillande som gällde och mjukmat. Dessa små änglar har alltid varit bortskämda med det bästa fodret för kastrerade hanar. Så få över han sen på foder var inte det lättaste, men det gick. Efter mycket om och men så började han äta fodret igen, det är ju bäst för tänderna, och han ökade i vikt.

Men så kom de små ruvorna tillbaka och den dåliga andedräkten nu för ca 2v sen, jag gav han lite av den smärtstillande och antiinflammatoriska men det blev inte bättre därav det nyinbokade mötet igår (torsdag) O ja det var det här med de sjätte sinnet...



Vi fick först träffa en jättetrevlig djurskötare som var duktig på tänder för dom trodde att det ev kunde vara forl en tandsjukdom hos katter. Jag vet egentligen inte vilket som är värst. Men det beskedet var inte roligt, det visade sig att hon först konstaterade att han fått foderallergi?? Vad är oddsen på att vi har en hund som fick diagnosen för ett halvår sen och nu Yoda. Han har alltid varit lite tunnhårig vid ögonbrynen så att säga, men nu hade det plötsligt blivit små knottror på ena sidan, dom har kommit de sista dagarna, för jag har inte känt dom. Och jag gosar ju med honom flera ggr om dagen eller nästan havla dagarna kan man säga, han är så bunden till mig/oss men är oftast alltid där jag är. Så hur jag kan ha missat dom det begriper jag inte. Men det var inte det värsta beskedet, utan det är att han lider av kronisk stomatit, det vill säga tandlossning. Han kommer att tappa sinna tänder. han är inte ens 4 år, blev väldigt ledsen. Sen undrade dom om han blivit utsatt för stress för detta är tydligen något som börjat innan det besöket i juni. Men det visade sig mer tydligt nu. Det enda vi nämnde det var att jag varit en hel del inlagd och dels iväg hos Irene två vändor under denna period. Så flera veckor har jag varit borta ifrån honom, och som hon och vetrinären som sen kom in, konstaterade att det kan varit det som utlöst allting. Det gjorde ju inte saken bättre, helt plötsligt fick man ett ton dåligt samvete över sig. Nu ska han äta kortisontabletter och en spruta interfernon tror jag det hette, hans immunförsvar är försvagat och stöter bort sina egna i detta fallet tänder. Ungefär samma sak som jag lider av, i en av mina sjukdomar.



Jag och Yoda har alltid haft ett särskilt förhållande, jag köpte ett brödrarpar för snart 4 år sedan men fick avliva den ene brodern vid 9 månaders ålder pga FIP, detta sörjde ju Yoda så mycket att han i princip bodde på mina axlar. Jag var ju alltid hemma. Så han och jag har ett särskilt band, men han fick en halvbror (samma pappa) som han fick sex månader senare. Då var han sur på mig en månad men OJ vad han tog han om lille Helton. O dom är ju bästisar nu och surheten mot mig gick över, som tur var. Men det var inget roligt besked, nu blir det medicin i 3v och sen återbesök. Då bestäms hur vi ska gå vidare med medicineringen. En tand är redan på väg o lossna. Gissa om jag var ledsen igår och idag? Ibland känns det som om motgångarna kommer i en hög på samma gång. Men för varje motgång blir man starkare
Kvällen var vi iallafall bortbjudna på middag, var lite osäker, dels ledsen o dels orolig för honom, men jag behövde lite roligt också på dagen. Så det blev att vi åkte iväg på middag hem till mamma och min bonuspappa. God mat, med en liten speciell efterrätt. Lovar det har ni aldrig testat. Mamma hade gjort vanlig cheesecake, det var ett tag sen men hon hade en orörd i frysen som hon plockade fram, men den smakade bara dill ?!! Då visade det sig att min bonuspappa Tore frusit in stora mängder dill, till deras kräftkok och potitsrätter osv. Lite annorlunda och inte vidare god. =o) Så det fick bli delicatokakor istället till kaffet. Sen var det dags o ge sig hemåt och ge kvällstabletten till Yoda. Det gick inte o få i honom den via mjukmat, för den nya mjukmaten passade ju inte herrn så det fick bli det taskiga sättet. Ner i halsen o stänga munnen. Dom hade förklarat att hans hals var full av blåsor och det gör jätteont för honom att svälja, gissa om man kände sig som en bov...*usch* Känslig som man är gör det ju ont i en.

Fredag.
Sambon ringde till djurkliniken och frågade om vi kunde använda den sortens mjukmat som han tycker om för det ska bli lättare att få i honom tabletten och det gick så, så får det bli ikväll.
Vaknade redan runt 4 och trodde mitt högra ben skulle sprängas, försökte med preciss allt, det la sig inte förrän vid middagstid, då var man så man kunde gå ur sängen. Börjar oroa mig lite för att det bara blir värre och värre. Får bita ihop till oktober då jag ska till läkaren.
Det har varit en tråkig dag med nästan höstväder *blåsigt* Jag som skulle ut och ta kort på vår fina hibiskus som börjat blomma. =o) Det är något som lyser upp tillvaron.

Det får bli kort imorgon, hoppas på bättre väder då. Då ska vi åka till Sofiero Helsingborg och park/trädgårdsutställningen där. Ska bli roligt, se om man kan få lite nya ideér. =o) Men rabatterna börjar ta slut, får utvidga dom lite =o)
Hade en liten snabbvisit av en gammal arbetskomis i em, alltid roligt med besök, men mindre roligt för honom. han hade råkat skada sig på arbetet, 2:a gradens brännskada på hela ena underbenet. Usch, såg riktigt illa ut även när det var nyomlagt. Och ont hade han. Det förstod jag, fy. Det syntes ordentligt. Men det var kul med lite besök iallafall.
Nu kommer snart sambon hem, då blir det lite fredagsmys. Nu är han ledig lörd sönd månd, så vi hoppas på fint väder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar